U projektu novi izgled centra grada

VIDEO K9: Odavno se govori o rekonstrukciji centra grada, a prema rečima gradonačelnika, sa ovim poslom možda bi moglo da se počne i ove godine.

179

Uređenje centra grada, pre svega ruiniranog Pozorišnog trga, parternog uređenja Srpskog narodnog pozorišta i Uspenske crkve, prema rečima gradonačelnika, mogla bi da počne i ove godine, ukoliko bude završen projekat.

“Mi smo u fazi projektovanja. Imamo podršku i od uglednih arhitekata iz inostranstva, preko Fondacije 2021 i sa Društvom arhitekata Ncentar grada,rekonstrukcija,projekat,

snp

ovog Sada postoji jedna otvorena komunikacija kako bi došli do najboljeg projektnog zadatka za uređenje centra. To nije pitanje dnevne politike, to je pitanje kako će gradski trg i gradske centralne ulice izgledati narednih pola veka”, naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.

Podsetimo, prošle godine raspisan je arhitektonski konkurs na ovu temu, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije u novembru je raspisala tender kojim traži firmu koja će napraviti tehničku dokumentaciju za parterno uređenje najužeg centra Novog Sada.

Ukoliko bi radovi počeli ove godine, prema rečima Vučevića, bila bi to dobra najava da grad spremno dočeka 2021. godinu kao Evropska prestonica kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.