U pripremi ribolovne dozvole

VIDEO K9: U Ribolovačkom savezu Vojvodine u toku su pripreme za izdavanje ribolovnih dozvola za 2019. godinu. Poteškoće i ove godine uzrokuje nadležno ministarstvo, koje je cenovnike trebalo da dostavi još 1. septembra.

1
3262

Pored niskog vodostaja Dunava, ribolovci ovih dana imaju i poteškoće sa izdavanjem dozvola za rekreativno i privredno pecanje, jer još uvek ne znaju tačnu cenu, a trebalo bi da ih pripreme do 1. januara.

“U Zakonu jasno piše da ministar nadležni, a to je Ministarstvo za zaštitu životne sredine je do 1. septembra u obavezi da donese cenu dozvole za rekreativni ribolov i za privredni ribolov, ali to po preporuci korisnika, mi još uvek nemamo cene dozvola za narednu godinu”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

U RSV se nadaju da će im cenovnik uskoro biti dostavljen i da će imati dovoljno vremena da dozvole naruče, plate i odštampaju, kako bi bile spremne za distribuciju članovima u decembu, kako bi 1. januara mogli legalno da pecaju. Uz dozvole su u Savezu i ove godine pripremili i prigodne poklone.

“Pored toga što smo pripremili ovaj ribolovački metar za sve kupce dozvole Ribolovačkog saveza Vojvodine, ovo se može smatrati i jednim vidom edukacije poštu su ovde ucrtana neophodna pravila na ovom lenjiru što će svaki ribolovac dobiti naravno gratis”, istakao je Jovanović.

Dozvole za narodnu godinu, smatra Jovanović, biće verovatno skuplje od ovogodišnjih, ali će njihova prodaja, kao i do sada, biti omogućena na 10 rata.

“Ono što mogu ribolovcima da saopštim, a to je da će dozvole za 2019. godinu sigurno poskupeti. Koliko, ne znamo, pretpostavljamo da će to biti 7.000 i 3.500 za ovu povlašćenu, naravno da ćemo imati dosta protesta zbog povećanja cena, ali računajte da je cena od 6.000 dinara bila zadnih 6 godina, pa eto, valjda je i ovo bio red da poskupi s obzirom na cene goriva”, naveo je on.

Jovanović je na kraju podsetio da će ovog vikenda u Igalu biti održan tradicionalni Međunarodni kup Rombuna, na kojem će, kao i do sada, biti prisutan i Ribolovački savez Vojvodine.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.