U prekidu železnički saobraćaj Severna Makedonija – Srbija, prevrnuo se teretni voz

Železnički saobraćaj između Skoplja i Kumanova od danas je u prekidu jer je teretni voz isklizao iz šina i prevrnuo se na toj deonici pruge na Koridoru 10.

0
204

Više od 10 vagona teretnog voza izletelo je iz šina i prevrnulo se noćas oko jedan sat posle ponoći u toj nesreći u kojoj nije napravljena velika materijalna šteta, a nema ni povređenih, kako su preneli lokalni mediji.

Saobraćaj na pruzi kojom saobraća ekspresni voz Beograd-Solun, prema očekivanjima makedonskih železničkih preduzeća za infrastrukturu i za transport, biće u prekidu narednih nekoliko dana.

Putnici koji koriste međunarodni voz Beograd-Solun, kako je najavljeno biće između Skoplja i Tabanovca prevoženi autobusom.

Vicepremijer Severne Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev očekuje da bi uviđaj mogao biti završen do sutra ujutro i da bi tada počelo odstranjivanje prevrnutih vagona, kako bi ponovo bio uspostavljen saobraćaj na transportnom pravcu sever-jug, odnosno na Koridoru 10.

Nakon što budu odstranjeni vagoni, Javno preduzeće za železničku infrastrukturu će u roku od 24 sata sanirati prugu i ponovo uspostaviti saobraćaj, rekao je on posle podne, tokom obilaska mesta nesreće kod kumanovskog sela Čerkeze.

“Srbija kargo” i Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštili su ranije danas je da je zbog havarije na železničkoj pruzi kod Kumanova u Severnoj Makedoniji, teretni železnički saobraćaj između Srbije i Severne Makedonije trenutno u prekidu.

“Srbija kargo” je navela da se trаnsportnim ogrаničenjem obustаvljа celokupаn međunаrodni sаobrаćаj, sаobrаćаj u trаnzitu (COSCO, GARTNER), kаo i sаobrаćаj robа koje se tovаre u unutrаšnjosti Srbije (HBIS, robа iz Prаhovа, nаftni derivаti i drugo). (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.