U potrazi za pravim životom

VIDEO K9: Jedno od osnovnih duhovnih pitanja koje čovek postavlja sebi jeste o sopstvenoj ulozi u svetu koji ga okružuje. Na ovo pitanje pokušali su da daju odgovore i članovi Udruženja Povratak izvoru u emisiji Otvoreni ekran.

29

Uprkos tome što, prema nekim opštim ocenama, živimo u teškim vremenima koja sporo prolaze, postoje ljudi koji gledaju lepšu stranu života i pokušavaju da se vrate izvoru, odnosno pravom putu.

“Ja se pre svega usuđujem da mislim na svoj način. Prvobitno mi je bila nametnuta ta ideja, da živimo u teškim vremenima, da je sve loše, uglavnom depresivno i ako se prepustiš tome, tako će ti i biti. Ja sam iz nekog eksperimenta pokušao da nađem alternativu”, rekao je Milan Razić iz Udruženja Povratak izvoru.

Osnovna postavka Razićeve alternative bila je da je, kako je naveo, sve što postoji i što čovek percipira, nečija kreacija postavljena sa nekim smislom i koja je poznata samo kreatoru.

“Nama, kao pojedinačnim kreacijama iz naše perspektive mnogo toga nije jasno i, naravno da možemo to percipirati kao prijatno ili neprijatno, glupo, lepo, ružno i to je normalno”, naveo je Razić.

Izazov je, kako je rekao, doći do saznanja i naći smisao svemu što postoji, smislu kreacije i svog mesta u njoj.

Članovi Udruženja Povratak izvoru sastaju se jednom nedeljno kako bi razmenili svoja iskustva u istraživanju puta na povratku ka izvoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.