U poseti “Zemlji živih”

VIDEO K9: "Zemlja živih" je ime zajednice u kojoj, zahvaljujući bratstvu manastira Kovilj, podršku i pomoć mogu dobiti osobe koje se bore protiv bolesti zavisnosti. Ovu zajednicu danas su posetili predstavnici gradske vlasti.

0
540

Grad će i ubuduće nastaviti da pomaže zajednicu ”Zemlja živih” u naselju Čenej koja, u okviru Srpske pravoslavne crkve, pruža podršku i pomoć u lečenju bolesti zavisnosti, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je na drugi dan Božića posetio ovu zajednicu, kako bi, prema njegovim rečima deo praznika proveli sa onima koji su najčešće bez porodice ili odbačeni od društva.

“Tu smo da ih ohrabrimo, da ih zamolimo da nastave i osnažimo na njihovom putu borbe za sebe. Hoćemo da pokažemo da zajednica brine i da ima snage da im pomogne, kada oni sami odluče da se rehabilituju”, naveo je Vučević.

Vučević je u ime grada zahvalio bratstvu manastira Kovilj na čelu sa Vladikom Isihijem i poznatom novosadskom svešteniku Branku na svemu što rade u ”Zemlji živih”, ali i Milanu Đukiću i svima koji su učestvovovali u osnivanju Zajednice.

Prema rečima Milana Đukića koji obezbeđuje pravne usluge za ”Zemlju živih”, u okviru Zajednice postoji program resocijalizacije, pa štićenici imaju mogućnost da volontiraju u nekoliko gradskih preduzeća i ustanova, a radi se na unapređivanju tog modela saradnje sa Gradom.

Episkop mohački Isihije zahvalio je svima koji su na neki način pomogli ovaj projekat.

Finansije za “Zemlju živih” obezbeđuju Manastir, Grad i brojni ljudi dobre volje koji svojim prilozima pomažu rehabilitaciju i lečenje od bolesti zavisnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.