U ponedeljak verovatno poslednja “Ride in” filmska projekcija ovog leta

VIDEO K9: Nova besplatna projekcija filma na otvorenom za bicikliste zakazana je za ponedeljak, 26. avgusta. Ogranizatori najavljuju da će ona, najverovatnije, biti i poslednja ovog leta.

116

Novu besplatnu projekciju filma na otvorenom novosadski biciklisti moći će da pogledaju u ponedeljak, 26. avgusta. Reč je o filmu Hipokrat”, reditelja Tomasa Liltija, koji govori o susretu sa realnošću Bendžamin, mladog lekara stažiste.

Novosadska biciklistička inicijativa prikazivanje ovog ostvarenja obezbedila je u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, a početak projekcije zakazan je za 21 čas ispred SPENS-a.

“Uvek do sada smo organizovali projekciju na Spensu, na jednom od stepeništa Spensa, a sada ćemo biti kod službenog ulaza 2, koji je tačno naspram stadiona. Sada imamo novo platno koje se prošlog ponedeljka pokazalo kao vrlo dobro”, istakla je Jasna Žugić iz Inicijative.

Projekcija je, kažu u Inicijativi, deo titule Omladinske prestonice Evrope i projekta Pogon 19, koji se realizuje sa ciljem da se aktivni stilovi života i zanimljivosti približe mladima. Sve koje su organizovali ovog leta bile su dobro posećene i imale sjajnu reakciju publike.

“Reakcije publike su fine. U suštini, oni na kraju projekcije uvek tapšu. Ako im se sviđa film, odu sa osmesima, pitaju nas kada će biti sledeća projekcija i tako dalje. Tako da vidimo da su zainteresovani. I zaista, čim napravimo “event” na primer na Fejsbuku, puno ljudi tu odreaguje tako da vidimo da naši sugrađani vole te projekcije”, navela je Žugić.

U ponedeljak će, međutim, biti organizovana najverovatnije poslednja filmska Ride in projekcija ovog leta, rekla je Žugić, koja se u ime Inicijative zahvalila svima koji su pomogli da Novosađani uživaju u besplatnim filmovima.

Ona je pozvala bicikliste da pogledaju “Hipokrata”, uz podsećanje da će njihove dvotočkaše i ovoga puta čuvati volonteri Inicijative, kao i da će u slučaju lošeg vremena filmsko druženje biti odloženo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.