U ponedeljak probe radijatora

VIDEO K9: Od ponedeljka, 01. oktobra, počeće probno puštanje toplotne energije kroz radijatore Novosađana, kako bi se proverila ispravnost sistema pred početak nove grejne sezone, najavljeno je iz Novosadske toplane.

0
900

U sistemu Novosadske toplane u toku je priprema procesa hladnih proba, probno startovanje agregata i toplih proba pred sam početak grejne sezone.

“Te pripreme su počele početkom septembra, znači mi smo napunili celu vrelovodnu mrežu, osim u segmentima koji se završavaju ovih dana, to su delovi Stare Detelinare. Sve toplotne podstanice su u fazi puštanja, instalacije su u najvećoj meri napunjene, znači mi ćemo biti spremni za početak grejne sezone 1. oktobra”, rekao je Dušan Macura iz JKP Novosadska toplana.

Macura je podsetio da je prošle godine, 1. oktobra, stupila na snagu nova odluka o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom. Tom odlukom Novosadskoj toplani su poverene sve tri ove delatnosti u našem gradu.

“Prvog oktobra, u ponedeljak, Novosadska toplana će biti spremna da u skladu sa odredbama odluke počne sa isporukom toplotne energije za grejanje. Mi u ponedeljak, bez obzira na vremensku prognozu, koja je takva da se verovatno 1. ili 2. neće steći uslovi za početak grejne sezone”, istakao je Macura. 

Toplana u ponedeljak, kako je rekao, počinje sa cirkulacijom toplotne energije kroz radijatore 106.000 potrošača i 900 megavata konzuma, kako bi se proverila ispravnosti i spremno dočekao 15. oktobar, zvanični početak grejne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.