U ponedeljak nova sednica Skupštine Srbije

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade, Dvadeseto vanredno zasedanje za ponedeljak, 27. januara u 10 časova, na kojoj će narodni poslanici, između ostalog, razmatrati i Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

0
106

Na dnevnom redu 20. vanrednog zasedanja Skupštine Srbije sazvanog za ponedeljak, 27. januar, nalazi se 20 tačaka dnevnog reda.

U zahtevu za održavanje sednice, kako je navedeno, određeno je da Narodna skupština razmatra nekoliko predloga zakona i to o izmenama i dopunama Zakona planiranju i izgradnji, o izmenama i dopunama zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, zatim Preloga zakona o hidrografskoj delatnosti, o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, koje je podnela Vlada te o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić.

Na ovoj sednici narodni poslanici razmatraće Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Osim toga, na dnevnom redu su i predlozi zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog zanačaja za Republiku Srbiju, o registru prostornih jedinica i adresnom registru, potom o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, kao i predloge odluka o oduzimanju svojstva dobra u opštoj upotrebi delu železničke infrastrukture, koje je podnela Vlada.

Na sednici će se razmatrati i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između vlada Srbije i Islamske Republike Iran i o potvrđivanju Aneksa I Sporazuma između vlada Srbije i Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata.

Takođe će, pored ostalog, biti razmatrani i predlozizakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, kao i Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021.godine.
Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu, kada je reč o Projektu za konkurentnu poljoprivredu, između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu za dodatno finansiranje za Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji.

Tu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu između Republike Srbije (kao korisnika kredita) i T.C. ZIRAAT BANKASI A.Ṣ i DENIZBANK A.Ṣ (kao davalaca kredita), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (nabavka voznih sredstava za Srbija voz) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog Sporazuma o zajmu LD 2009 (2019) između Banke za ravoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove Univerzitetske dečije klinike, Tiršova 2 u Beogradu, koje je podnela Vlada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.