U ponedeljak nova sednica Skupštine Srbije

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade, Dvadeseto vanredno zasedanje za ponedeljak, 27. januara u 10 časova, na kojoj će narodni poslanici, između ostalog, razmatrati i Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

95

Na dnevnom redu 20. vanrednog zasedanja Skupštine Srbije sazvanog za ponedeljak, 27. januar, nalazi se 20 tačaka dnevnog reda.

U zahtevu za održavanje sednice, kako je navedeno, određeno je da Narodna skupština razmatra nekoliko predloga zakona i to o izmenama i dopunama Zakona planiranju i izgradnji, o izmenama i dopunama zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, zatim Preloga zakona o hidrografskoj delatnosti, o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, koje je podnela Vlada te o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić.

Na ovoj sednici narodni poslanici razmatraće Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Osim toga, na dnevnom redu su i predlozi zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog zanačaja za Republiku Srbiju, o registru prostornih jedinica i adresnom registru, potom o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, kao i predloge odluka o oduzimanju svojstva dobra u opštoj upotrebi delu železničke infrastrukture, koje je podnela Vlada.

Na sednici će se razmatrati i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između vlada Srbije i Islamske Republike Iran i o potvrđivanju Aneksa I Sporazuma između vlada Srbije i Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata.

Takođe će, pored ostalog, biti razmatrani i predlozizakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, kao i Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021.godine.
Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu, kada je reč o Projektu za konkurentnu poljoprivredu, između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu za dodatno finansiranje za Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji.

Tu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu između Republike Srbije (kao korisnika kredita) i T.C. ZIRAAT BANKASI A.Ṣ i DENIZBANK A.Ṣ (kao davalaca kredita), Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (nabavka voznih sredstava za Srbija voz) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog Sporazuma o zajmu LD 2009 (2019) između Banke za ravoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam za izgradnju nove Univerzitetske dečije klinike, Tiršova 2 u Beogradu, koje je podnela Vlada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.