U planu staze duž Bulevara Vojvode Stepe

VIDEO K9: Nakon emitovanja našeg priloga o nedostatku pešečkih i biciklističkih staza duž severne strane Bulevara Vojvode Stepe, iz Gradske uprave stigao nam je odgovor da će u budžetu Novog Sada za 2022. godinu biti planirana sredstva za izradu tehničke dokumentacije i za izgradnju komunikacionih površina u regulaciji ovog bulevara.

0
69

Severna strana Bulevara vojvode Stepe, od produžetka Ulice Bate Brkića do Bulevara Evrope u približnoj je dužini trase od oko 1.100 metara, navode iz Gradske uprave, a na toj trasi nalazi se i režijska saobraćajnica uz objekte male privrede.

Ona je ralizovana prema urbanističkom planu i Glavnom projektu saobraćajnice, sadrži kolovoz i parking prostore, ali ne i trotoar i biciklističke staze.

Građevinska linija objekata je 5m povučena od regulacione linije ulice, te se na tom „ostalom“ zemljištu grade pešačke površine u funkciji objekta, kolica, eksponati, tezge i slično, stoji u saopštenju.

Sam Bulevar vojvode Stepe je u planiranoj širini regulacije od 60m, a u urbanističko – planskoj dokumentaciji postoji osnov za izgradnju planirane trase biciklističke staze u širini od 2m, sa severne strane Bulevara, uz koju bi, dodaju iz Gradske uprave, mogla biti realizovana i pešačka staza, kao što je to realizovano sa južne strane Bulevara.

Planirana trasa ove komunikacione površine (biciklističke i pešake staze) pri tome nije predviđena da opslužuje objekte u Zoni male privrede, jer tome, po planskom rešenju, služi režijska saobraćajnica.

U cilju unapređenja bezbednosti u odvijanju pešačkog i biciklističkog saobraćaja, zaključeno je u saopšenju, Grad Novi Sad će u narednom budžetu, 2022. godine, u okviru investicionog Programa, planirati sredstva za izradu tehničke dokumentacije i za izgradnju komunikacionih površina u regulaciji Bulevara vojvode Stepe, sa njegove severne strane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.