U planu severna obilaznica oko Novog Sada

VIDEO K9: JP Putevi Srbije dobili su juče od Pokrajine sredstva za izradu planske dokumentacije i projekata za izgradnju obilaznice Novi Sad – Bačka Palanka i rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

0
137

Između Pokrajinske vlade i Javnog preduzeća Putevi Srbije juče je potpisan ugovor o prenosu novca  za finansiranje izrade plana detaljne regulacije, idejnog rešenja i projekta, kao i pratećih studija i elaborata, za izgradnju saobraćajnice, obilaznice, Novi Sad – Veternik – Futog – Begeč – Gložan – Čelarevo – Bačka Palanka i izrade tehničke dokumentacije, studija, elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Temerina do Bečeja.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Reč je o projektima vrednim 250 miliona dinara od čega je ovim ugovorom Pokrajinska vlada obezbedila 125 miliona dinara.

Zajedničkim novcem u naredne dve godine biće pripremljena projektna dokumentacija za izgradnju velike severne obilaznice koja će omogućiti da kamioni više ne voze kroz Novi Sad, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U toku je i priprema projektne dokumentacije koja planira drugu saobraćajnu traku do Bačkog Jarka i obilaznicu oko Temerina u dužini oko 12 kilometara, naveo je Mirović i dodao da Vlada Srbije priprema izgradnju mosta između Bačke Palanke i Neština što će, zajedno sa obilaznicom oko Novog Sada, okolnim mestima omogućiti pristup brzoj saobraćajnici.

Mirović i Vesić obišli su juče i radove na rekonstrukciji deonice državnog puta kroz Sremske Karlovce, za šta je Pokrajinska vlada obezbedila 307 miliona dinara.

Ove godine će, prema njegovim rečima, početi izgradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina, a kasnije od Zrenjanina do Novog Sada, a u narednim nedeljama i izgradnja takozvanog „smajlija“, brze saobraćajnice od granice naše zemlje sa Hrvatskom do granice  sa Rumunijom, od Sombora do Srpske Crnje.

Vesić je ovom prilikom najavio da će biti rekonstruisane i dve regionalne pruge u Vojvodini, prema njegovim rečima, paralelna pruga sa brzom prugom – Pančevo – Kikinda – Subotica i pruga Sombor – Vrbas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.