U planu rekonstrukcija Najlon pijace

VIDEO K9: U planu je rekonstrukcija novosadske Najlon pijace, Tržnica je raspisala tender za projektanta, a javna nabavka je otvorena do 7. juna.

0
14

JKP “Tržnica” je raspisala tender vredan 12,5 miliona dinara za izradu projekta za rekonstrukciju i gradnju objekata na prostoru Najlon pijace, u delu ka Temerinskom putu.

U pitanju je višedecenijski plan da se Najlon pijaca modernizuje, tako da se idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, kao i sama građevinska dozvola prave na osnovu Regulacionog plana Najlon pijace koji je usvojen još 2001. godine.

U protekle dve decenije je proširen plato, uređena komunalna infastruktura, ali do danas nije bilo veće rekonstrukcije koja bi Najlon pretvorila u savremen prostor za prodaju razne robe.

Prema navodima u javnoj nabavci, Tržnica traži da projektant omogući da se Najlon pijaca uklopi sa okolnim objektima, zadovolji potreba delatnosti i zahteva od prodavaca i kupaca i da se napravi “moderna pijaca sa svim infrastrukturnom opremom i sanitarnim prostorima od 6.000 kvadrata bruto prostor i 1.000 kvadrata parternog uređenja.

Sam objekat od maksimalno jednog sprata bi imao oko 2.000 kvadrata, a ostalo bi bila pijaca sa nadstrešnicom”.

Javna nabavka za odabir projektanta je otvorena do 7. juna. Očekuje se da, ukoliko tender uspe, projekat bude gotov tokom narednih 12 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.