U planu prečistači otpadnih voda za Krivaju

VIDEO K9: Rešavanju problema zagađenosti reke Krivaje potrbno je što pre pristupiti, u čemu će Bačka Topola i Mali Iđoš imati podršku Pokrajinske vlade, obećali su pokrajinski zvaničnici danas tokom obilaska ovih opština.

202

Sa problemom zagađenosti reke Krivaje godinama godinama su suočeni meštani koji žive na njenim obalama, a opštine Bačka Topola i Mali Iđoš u rešavanju ovog problema mogu očekivati i pomoć sa pokrajinskog nivoa.

„Odlučili smo da u narednih nekoliko meseci, u saradnji sa lokalnim samoupravama, pripremimo velike projekte koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, za šta građevinske dozvole već postoje“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Tokom posete Bačkoj Topli održan je i sastanak sa vlasnicima industrijskih postrojenja tog kraja, koji su, prema rečima Mirovića, među najvećim zagađivačima, sa kojima je dogovoreno da, uz podršku pokrajine, rade na izrgadnji predpostrojenja u svojim kompanijama.

„Ovo je višegodišnji posao, koji ćemo zajedno realizovati, a pored prečistača otpadnih voda, odnosi se i na izgradnju kanalizacione mreže, centralnih kolektora i celokupnog čišćenja toka reke Krivaje da bismo dostigli one standarde koje želimo“, naveo je Mirović.

Izgradnja prečistača otpadnih voda, kako je rečeno, moguća je u narednih nekoliko godina, a s obzirom da je reč o strateškom razvojnom i infrastrukturnom projektu, za njegovu realizaciju očekuje se podrška i drugih lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.