U planu prečistači otpadnih voda za Krivaju

VIDEO K9: Rešavanju problema zagađenosti reke Krivaje potrbno je što pre pristupiti, u čemu će Bačka Topola i Mali Iđoš imati podršku Pokrajinske vlade, obećali su pokrajinski zvaničnici danas tokom obilaska ovih opština.

0
269

Sa problemom zagađenosti reke Krivaje godinama godinama su suočeni meštani koji žive na njenim obalama, a opštine Bačka Topola i Mali Iđoš u rešavanju ovog problema mogu očekivati i pomoć sa pokrajinskog nivoa.

„Odlučili smo da u narednih nekoliko meseci, u saradnji sa lokalnim samoupravama, pripremimo velike projekte koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, za šta građevinske dozvole već postoje“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Tokom posete Bačkoj Topli održan je i sastanak sa vlasnicima industrijskih postrojenja tog kraja, koji su, prema rečima Mirovića, među najvećim zagađivačima, sa kojima je dogovoreno da, uz podršku pokrajine, rade na izrgadnji predpostrojenja u svojim kompanijama.

„Ovo je višegodišnji posao, koji ćemo zajedno realizovati, a pored prečistača otpadnih voda, odnosi se i na izgradnju kanalizacione mreže, centralnih kolektora i celokupnog čišćenja toka reke Krivaje da bismo dostigli one standarde koje želimo“, naveo je Mirović.

Izgradnja prečistača otpadnih voda, kako je rečeno, moguća je u narednih nekoliko godina, a s obzirom da je reč o strateškom razvojnom i infrastrukturnom projektu, za njegovu realizaciju očekuje se podrška i drugih lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.