U planu poligon za ekstremne sportove

VIDEO K9: Ljubitelji ekstremnih sportova dobiće svoj poligon u Novom Sadu koji će biti izgrađen u blizini Studentskog doma Nikola Tesla na Limanu.

0
80

Ekstremni sportovi poslednjih decenija imaju sve više pristalica, a veliki broj njih njih je i u Novom Sadu, gde će uskoro dobiti svoje mesto za trening i rekreaciju.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, naime, zaključila je ugovor za izgradnju poligona za ekstremne sportove, sa izradom tehničke dokumentacije po sistemu „ključ u ruke“, a vrednost investicije je 29.996.400 dinara.

Poligon je planiran na lokalitetu kod „Češkog magacina“ i Studentskog doma „Nikola Tesla Novi Sad“, a sastojaće se od dve celine, poligona „PUMPTRACK & PARKOUR“.

PUMPTRACK je kombinacija isturenih krivina namenjen za sve uzraste, kao i za sve vrste korisnika – bicikle, trotinete, skejtbord, rolere, a moći će da ga koriste i korisnici sa posebnim potrebama. Planirana je staza duga 47 m u obliku srca, bezbedna i dizajnirana u skladu sa evropskim standardima, a biće izgrađena od polietilenske plastike u okviru od impregniranog drveta sa nosivim metalnim šipkama.

PARKOUR rekreacioni park, površine 14 x 17 m i predstavlja fizički način kretanja u urbanoj sredini i savladavanje prepreka na efikasan i individualan način trčanjem, skakanjem, penjanjem i vešanjem. Ne zahteva prethodno sportsko iskustvo i posebnu opremu, a podstiče vežbanje bez pravila i bez ograničenja kretanja. Ovaj poligon će imati više elemenata, prečke za preskakanje, loptu za preciznost, pauk kavez, balans vratilo, preciznu krivu i gredu, tik-tak kocku, penjalic, jump box.

Sadržaji poligona za ekstremne sportove namenjeni su korisnicima različitih starosnih grupa i interesovanja, a pre svega onima koji vole izazove i koji će na ovaj način dobiti jedan nesvakidašnji i autentičan prostor na kome će moći da se oprobaju u izvođenju različitih vrsta akrobatskih veština.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.