U planu novi sadržaji na Torniku

VIDEO K9: Ski centar Tornik dobiće nove sadržaje nakon izrade plana detaljne regulacije ovog prostora koji su danas usvojili odbornici opštine Čajetina.

0
28

Odbornici Čajetine danas su usvojili odluku o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski centra Tornik kojom će biti definisana područja predviđena za turističke namene i na vrhu i u podnožju skijališta, a s obzirom da je završena izgradnja gondole, da su Skijališta Srbije ovoj opštini prenela jednu parcelu na samom vrhu skijališta na kojoj je planirana izgradnja ugostiteljskog objekta, vidikovca i objekta sa više sadržaja kako bi gosti Zlatibora koji se voze gondolom mogli da na vrhu Tornika imaju i dodatne turističke sadržaje.

Isto tako je planirana turistička zona i u samom podnožju Ski centra Tornik, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon održane skupštinske sednice.

Planom detaljne regulacije Ski centra Tornik biće definisana pravila gradnje na toj lokaciji, pojasnio je Đurić, a posebno će biti ograničena spratnost i gabariti tih objekata.

U obrazloženju Skijališta u vezi sa predstojećom gradnjom na Torniku navedeno je da će tu biti primenjena restriktivnija pravila gradnje nego u samom Zlatiboru. Taj plan će prvo biti na ranom javnom uvidu, zatim na javnom uvidu i potom na usvajanju na Komisiji za planove opštine Čajetina, na Opštinskom veću pa tek onda dolazi na odlučivanje u opštinski parlament.

Osim toga, odbornici Čajetine danas su usvojili i izmene statuta preduzeća „Gold gondola“ i Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“, izvršena je izmena odluke o regulisanju saobraćaja u smislu formiranja još jednog privremenog autobuskog stajališta kod početne stanice gondole.

Doneto je i nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravka granica parcele, zatim o raspisivanju javnog oglasa za prodaju osam placeva na teritoriji opštine, kao i odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora novoosnovanog preduzeća “Zoo higijena”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.