U planu nova škola na Satelitu

VIDEO K9: Osnovna škola „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu dobiće novi objekat, za čiju su projektnu dokumentaciju sredstav opredeljena iz pokrajinskog budžeta.

0
34

Trideset šest miliona dinara biće izdvojeno za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu, odlučila je danas Pokrajinska vlada.

Postojeći objekat škole, koji je u naselju Satelit izgrađen pre skoro 60 godina, kako je saopšteno, u veoma je lošem stanju i nema dovoljno kapaciteta za nesmetano održavanje nastave za sve veći broj učenika koji pohađaju tu ustanovu.

Planirano je da novi, moderan objekat bude izgrađen u dvorištu škole na mestu postojećih sportskih terena, na površini od 12.000 kvadratnih metara, što je skoro trostruko više u odnosu na stari objekat.

U novoj školi nastava bi se odvijala u 48 odeljenja, koja bi mogla da prime više od 1.400 učenika.

Na sednici Pokrajinske vlade odlučeno je i da Arhivu Vojvodine bude usmereno pet miliona dinara za objavljivanje  izabranih dela akademika Dejana Medakovića, istoričara umetnosti i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, a povodom stogodišnjice njegovog rođenja, koja će biti obeležena 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.