U planu izgradnja saobraćajnice Novi Sad-Zrenjanin–Borča

VIDEO K9: Izgradnja saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin - Borča u planu je Pokrajinske i republičke Vlade, kao i završetak već započetih infrastrukturnih projekata poput Žeželjevog mosta i Fruškogorskog koridora.

0
406

„Danas smo razgovarali o tome kako da unapredimo i realizujemo infrastrukturne projekte u Vojvodini, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanja protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad–Zrenjanin–Borča“, izjavila je potpredsednica Vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je na današnjoj sednici bilo reči o završetku važnih projekata, ali i o početku realizacije novih.

„Sa Vladom Srbije vodimo politiku okupljanja oko projekata, jer to donosi rezultate. Pored završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje brze saobraćajnice od Novog Sada do Borče i Grebenskog puta na Fruškoj gori, razgovarali smo i o manjim projektima, važnim za građane Vojvodine, poput izgradnje prečistača za vodu za piće, što je veliki problem u pojedinim vojvođanskim gradovima“, rekao je Mirović.

Mihajlovićeva je istakla da će se Fruškogorski koridor graditi po sekcijama, podsetivši da je u maju ove godine u Pekingu potpisan memorandum sa kineskom kompanijom „Čajna roud end bridz korporejšn“ (CRBC – China Road and Bridge Corporation) o gradnji ove saobraćajnice.

„Pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija i tu nema problema. Razgovaramo uporedo sa Pokrajinskom vladom i kineskom kompanijom o uslovima i izvorima finansiranja ove važne saobraćajnice. Očekujem da do kraja godine, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora sa CRBC za Koridor 11, dogovorimo okvire finansiranja i za Fruškogorski koridor“, rekla je Mihajlovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.