U Petrovaradinu najviše neimenovanih ulica

VIDEO K9: Još dve ulice u Adicama uskoro će dobiti nazive koje je u petak odobrila Komisija za nazive delova naseljenih mesta Skupštine Novog Sada. Najveći broj ulica na području Novog Sada koje još uvek čekaju svoje nazive nalaze se, kako saznajemo, u Petrovaradinu.

0
18

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta u petak su prihvatili su predlog Istorijskog arhiva Grada Novog Sada da ulica Nova 40, duž katastarske parcele 4006/2 u Katastarskoj opštini Veternik bude imenovana u Đurđevdanska ulica.

Profesor dr Vojislav Marić bio je srpski matematičar i redovan član Srpske akademije nauka i umetnosti na Odeljenju za matematiku, fiziku i geo-nauke koji je ostavio značajan trag u oblasti matematičke analize te doprineo u razvitku nastave i naučnog rada iz oblasti matematike na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Komisija je prihvatila i predlog Istorijskog arhiva Grada Novog Sada kojim bi Nova ulica, duž katastarske parcele 4006/11 u Katastarskoj opštini Veternik, dobila naziv po prof. dr Vojislavu Mariću.

Najveći broj ulica koje nemaju naziv trenutno je u Petrovaradinu, kaže Pejčić.

O predloženim imenima ulica konačnu reč daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.