U petak ponovo protest Saveza za Srbiju u Novom Sadu

Savez za Srbiju najavio je novi protest protiv vlasti koji će u Novom Sadu biti održan u petak, 18. oktobra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

90

Kako saopštavaju iz Saveza za Srbiju, ovonedeljni protest je posvećen “hrabrom radniku fabrike ‘Krušik’ Aleksandru Obradoviću” koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Protest u petak uveče na platou ispred Srpskog narodnodnog pozorišta je, navodi se u saopštenju, najbolja prilika da građani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju “svevlašću vođe režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

Sa protesta će biti ponovo upućen poziv “opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore”.

Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na, kako stoji u saopštenju, “lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.