U petak ponovo protest Saveza za Srbiju u Novom Sadu

Savez za Srbiju najavio je novi protest protiv vlasti koji će u Novom Sadu biti održan u petak, 18. oktobra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

58

Kako saopštavaju iz Saveza za Srbiju, ovonedeljni protest je posvećen “hrabrom radniku fabrike ‘Krušik’ Aleksandru Obradoviću” koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Protest u petak uveče na platou ispred Srpskog narodnodnog pozorišta je, navodi se u saopštenju, najbolja prilika da građani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju “svevlašću vođe režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

Sa protesta će biti ponovo upućen poziv “opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore”.

Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na, kako stoji u saopštenju, “lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.