U petak podela besplatnih badnjaka

VIDEO K9: Podelu besplatnih badnjaka Novosađanima nacionalni park Fruška gora organizoveće u petak, 6. januara, a besplatne badnjake dobiće i građani Sremskih Karlovaca, Iriga, Sremske Mitrovice, Rume, Inđije, Beočina i Šida.

0
48

Za predstojeće božićne praznike Nacionalni park Fruška gora, u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće besplatno građanima više od 15.000 pripremljenih badnjaka, kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća. Zainteresovani Novosađani će svoj badnjak moći da dobiju u petak, 6. januara ispred Gradske kuće gde će u 9 časova.
Organizovana je podela besplatnih badnjaka i u Opštinama Sremski Karlovci (gradski trg), Irig (park), Sremska Mitrovica (gradski trg), Ruma (gradski trg), Inđija (centar), Beočin (preko puta autobuske stanice) i Šid (trg).
Iz Nacionalnog parka Fruška gora napominju da su badnjake pripremili sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka te ističu da će njihova Čuvarska služba  zajedno sa policijom u tri smene/24 časa vršiti intezivnu kontrolu prostora, posebno delova gde se nalaze mlade hrastove sastojine, kako bi sprečili svaku nedozvoljenu seču hrastovih stabala.
U toku noći 5. na 6. januar, već od 4 časa ujutro biće organizovana podela besplatnih badnjaka za sve one koji nameravaju da se upute u šumu. Pripremljeno je 5.000 badnjaka kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz prevenciju ekološke štete bespravnim sečenjem i biće deljeni u njihovom Informativnom centru na Iriškom Vencu, kao i na punktovima Zmajevac, Crveni Čot, Ležimir (raskrsnica) i Rohalj baze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.