U petak počinje 160. sezona SNP-a

VIDEO K9: Od ponedeljka su nakon skoro pola godine, ponovo otvoreni bioskopi, pozorišta, ustanove kulture, a dozvoljeno je i održavanje koncerata uz poštovanje određenih mera protiv korona virusa. Tako će i Srpsko narodno pozorište u petak, 28. avgusta, započeti svoju 160. sezonu.

0
33

160. sezonu Srpskog narodnog pozorišta svečano će otvoriti Opera, spektakuklarnim koncertom 28. avgusta od 20,30h na platou ispred glavnog ulaza teatra. Tri dirigenta, više od 40 muzičara i devet solista izvešće arije i numere iz opera Karmen, Trubadur, Faust, baleta Labudovo jezero…

Koncert u trajanju od sat vremena je humanitarnog karaktera, namenjen isključivo lekarima i zdravstvenom osoblju koji su preležali korona virus, kao zahvalnost za sve što čine i rade tokom pandemije kororna virusa, rekao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Što se tiče mera koje moraju da se poštuju radi sprečavanja širenja korona virusa, Đerić je naveo da će publiku puštati ranije u salu kako bi bile izbegnute gužve, sedišta će biti obeležena kako bi se obezbedila fizička distanca, biće postavljene dezobarijere i obavezna dezinfekcija ruku, kao i nošenje maski, a većina predstava odigravaće se u Velikoj sali, odnosno na Sceni Jovan Đorđević, kako bi bio obezbeđen veći prostor za publiku.

Prema rečima Đerića, Srpsko narodno pozorište je izgubilo mnogo zbog epidemije korona virusa, odnosno nemogućnosti kontakta sa publikom.

Srpsko narodno pozorište isplaniralo je vrlo ambciozno predstojeću 160. sezonu, bez obzira na poteškoće koje im je priredila korona i, prema Đerićevim rečima, polažu velike nade da će dobar deo toga što su stavili na plakat uspeti i da realizuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.