U petak oktobarska kritična masa

VIDEO K9: Oktobarska kritična masa biciklista biće održana u petak u Novom Sadu pod sloganom "Neke nove staze".

0
39

Poslednji petak u mesecu termin je za okupljanje nove Kritične masebiciklista, ovoga puta pod sloganom “Neke nove staze”.

Ovog meseca UG Novosadska biciklistička inicijativa želi da ukažu na potrebe izgradnje nedostajuće biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina, kojim biciklisti voze godinama saobraćajnicom ili pešaćkim trotoarom.

Bulevar, smatraju organizatori Kritične mase, ima dovoljnu širinu za izgradnju biciklističke staze za koju, kako navode, postoji projekat i samo je potrebno opredeliti sredstva za njenu izgradnju.

Kritična masa u petak, 28. oktobra, startuje u 17 časova sa Subinog platoa u Limanskom parku, a predviđena je vožnja i kroz Futošku ulicu u kojoj su ove godine završeni radovi na rekonstrukciji dela biciklističke staze.

Iz NSBI podsećaju da će Rumenka i Kisač biti spojeni sa Novim Sadom biciklističkom stazom na nasipu uz kanal Dunav-Tisa-Dunav, kao na skoru izgradnju biciklističke staze nasipom od Novog Sada do Futoga, čime će biciklisti konačno dobiti bezbednu infrastrukturu na nasipu i biti odvojeni od motornog saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.