U petak o ostavkama direktora

VIDEO K9: Treća sednica Skupštine grada Novog Sada u novom sazivu zakazana je za petak, 2. oktobra, a pred odbornicima će se na dnevnom redu, između ostalog, naći i ostavke direktora četiri gradska preduzeća.

37

Direktori novosadskih javno-komunalnih preduzeća “Tržnica”, “Novosadska toplana”, “Informatika” i kao i Stambene agencije podneli su ostavke pred novu sednicu Skupštine grada, 2. oktobra.

Sa mesta prvog čoveka “Novosadske toplane” odlazi Dobrosav Arsović iz koji je na tom mestu od 2014. godine.

On je ostavku, kako je naveo, dao iz ličnih razloga, zbog godina i planiranog odlaska u penziju. Ostavku je podneo i direktor “Tržnice” Dušan Bajić, uz obrazloženje da sledeće godine ispunjava uslove za starosnu penziju. Ostavku takođe daje i direktor Stambene agencije Goran Zarić koji je na toj funkciji bio od 2016. godine.


Direktor JKP “Informatika” Nenad Barac, međutim, u svojoj ostavci kratko i bez obrazloženja navodi samo da je ona neopoziva i pre isteka mandata na koji je imenovan.


Podsećamo, pre nekoliko meseci izvršen je hakerski napad na informacioni sistem Informatikezbog kojeg je bio paralisan rad gradskih ustanova i preduzeća.


U najavi za sednicu Skupštinu grada nisu dati predlozi za vršioce dužnosti direktora i očekuje se da ih Kadrovska komisija dostavi odbornicima kao dopunu dnevnog reda do petka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.