U petak humanitarni koncert AKUD “Sonja Marinković” za obolelu decu

VIDEO K9: U petak uveče u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu biće održan humanitarni koncert za decu obolelu od retkih bolesti.

178

AKUD Sonja Marinković” u petak uveče održaće u amfiteatru Rektorata u Novom Sadu humanitarni koncert pod nazivom “Voices/Glasovi” u cilju prikupljanja sredstava za pomoć deci oboleloj od najtežih oblika retkih bolesti.

Koncert će biti održan na poziv Udruženja “Život”, roditelja dece obolele od retkih bolesti.

“Taj koncert je nazvan Voices, odnosno Glasovi i učestvuje novosadski operski pevač Aleksandar Saša Petrović i Anastasija Holc iz Beograda sa gostima, sopranom Senkom Soldatović Nedeljković uz klavirsku pratnju Luke Petrovića i saksofoniste Vuka Petrovića”, rekla je Julijana Konstantinović, direktorka AKUD “Sonja Marinković”.

Ulaz na koncert koji počinje u 20 časova biće besplatan, a donacije za decu obolelu od Batenove i drugih retkih bolesti posetioci će moći da ubace u kutije koje će biti postavljene za tu priliku.

“Ono što me je rastužilo je što niko od tih roditelja neće moći, predstavnika iz tog udruženja neće biti prisutan zato što su ta deca dominantno, stopostotni invalidi i nažalost neće biti. Ali, evo na ovaj način ćemo pomoći i odvojiti da jedan deo novca dakle za nabavku i invalidskih kolica, hrane, boca sa kiseonikom i drugih stvari koje su njima neophodne i toj deci i roditeljima koji ih neguju”, kazala je Konstantinović.

Koncert će biti održan u okviru projekta “Kultus 9. dani kulture na Univerzitetu u Novom Sadu” i podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Gradske uprave za kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.