U petak “Biciklisti pitaju grad”

VIDEO K9: Tribina "Biciklisti pitaju grad" biće održana u petak na platou ispred Novosadskog sajma, a pre toga Kritičnom masom biće obeležen "Dan bez automobila 2023.", u organizaciji EU info pointa i Novosadske biciklističke inicijative (NSBI).

0
39

U okviru Evropske nedelje mobilnosti EU info Point Novi Sad i Novosadska biciklistička inicijativa označiće Dan bez automobila 22. septembra vožnjom bicikala Kritična masa, pod sloganom “uštedi energiju”.

Pozvani su svi zainteresovani sugrađani koji voze bicikle, skejtove, trotinete i slično, kako bi zajedno pokazali da je Novi Sad lepši i zabavniji bez automobila i zagađenja i kako bi poslali poruku da je bicikl odličan način za uštedu energije, poručuju organizatori.

Kritična masa će već tradicionalno početi u 17 časova u Limanskom parku na Subinom platou (ugao Bulevar Oslobođenja i Narodnog fronta).

U saradnji sa Gradom Novim Sadom nakon vožnje na platou kod glavnog ulaza Sajma organizovana je  tribina “Biciklisti pitaju grad ” na kojoj građani imaju priliku da postave pitanja direktno predstavnicima grada, a koja se tiču biciklističkog saobraćaja i infrastrukture, bezbednosti biciklista, zakona i svih izazova vezanih za ovu temu.

Putanja Kritične mase uključuje i vožnju kroz Šekspirovu ulicu, Bulevar cara Lazara, Kej žrtava racije, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejsku, Bulevar oslobođenja, Bulevar Jaše Tomića, Rumenačku, a završiće se na platou ispred glavnog ulaza u Novosadski Sajam gde sledi tribina “Biciklisti pitaju grad”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.