U petak, 18. januara protest “1 od 5 miliona” u Novom Sadu

Protest "Jedan od pet miliona" biće organizovan u Novom Sadu, u petak 18. januara, najavila je na društvenim mrežama neformalna grupa "Jedan od pet miliona Novi Sad", koja stoji iza organizacije skupa.

285

Poziv građanima upućen je danas sa, kako je navedeno, “zvaničnog Tviter profila protesta Jedan od pet miliona za Novi Sad”.

Isti poziv danas je objavljen i na Fejsbuk stranici “1 od 5miliona_ns”, gde se navodi da će okupljanje biti organizovano na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Organizatori su naveli da je vreme da građani Novog Sada “bez straha progovore javno na trgovima i ulicama i kažu stop nasilju, korupciji i bezakonju”.

Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu Tea Vukadin, rekla je za Radio 021 da organizacija, koja broji nekoliko nestranačkih aktivista, trenutno formuliše i zahteve koji će biti izneti na protestu.

Ona je rekla da organizatori novosadskog protesta “nisu ogranak inicijative iz Beograda”, ali da su “u stalnom kontaktu sa Beogradom”, te da političari “nisu upleteni u organizaciju, ali će biti prisutni na protestu”. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.