U petak 10. protest “Novi Sad protiv nasilja”

VIDEO K9: Deseti protest "Novi Sad protiv nasilja" biće održan u petak, 11. avgusta, a glavna tema biće, kako su juče najavili organizatori, "urbanističko nasilje" u našem gradu.

0
58

Deseti protest „Novi Sad protiv nasilja“ počeće u petak, 11. avgusta u 19 časova, okupljanjem i obraćanjem u Ulici Modena, kod stradalog drveta koprivića, nakon čega će uslediti protestna šetnja do zgrade Skupštine grada, najavili su organizatori.

Ovaj protest, kako su rekli na jučerašnjoj konferenciji, posvećen je urbanističkom nasilju u Novom Sadu.

Ističu i da se ukupne gradske  zelene površine, umesto na poželjnih 20-25 odsto, prostiru na svega 5 odsto u centru Novog Sada i do 15 odsto na širem području grada te navode da je novim GUP-om iz planova izbrisano sedam ranije planiranih parkova, na čijim mestima niču takozvani „opštegradski centri“.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, GP Bravo, Nova – Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Srbija centar – SRCE, Zeleno – levi front, Omladinsko-studentska akcija – OSA, Most solidarnosti, a sada i Narodni pokret Srbije.

Kažu da će novim okupljanjem, akcijama i govorima ukazati na, kako navode, urbanistička nedela, od “Novog Sada na vodi”, preko oštećenja Banovine, do srušenog drveta koprivića.

Istakli su i da su, bez obzira što se će se ovaj protest ticati i lokalnih tema, i dalje aktuelni zahtevi od maja meseca, kada su protesti i počeli nakon dva masakra u Srbiji, a to su gašenje i oduzimanje nacionalne frekvenicije medijima koji šire govor mržnje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova, Bratislava Gašića i direktora BIA, Aleksandra Vulina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.