U OŠ Kosta Trifković spremni za upis prvaka

VIDEO K9: Za prijem prijava za upis đaka prvaka spremni su i u Osnovnoj školi Kosta Trifković. Napravljen je raspored upisa, a iz ove škole apeluju na roditelje da što pre dođu sa prijavama i decom.

0
336

Od ponedeljka zvanično počinje upis đaka prvaka i u OŠ Kosta Trifković, gde je, prema rečima direktora ove ustanove Milana Spasojevića, napravljen raspored upisa i pripremljen sav neophodan materijal.

“Prvih dana mi pozivamo sve roditelje da dođu tokom prepodneva u školu i da poštuju raspored upisa, vremenski raspored koji je istaknut na ulaznim vratima škole, zajedno sa plakatom poziva za upis za novu školsku godinu. Tako ćemo stići na vreme sve da uradimo, da bismo za sam početak testiranja spremnosti učenika za početak školske godine mogli da napravimo adekvatan raspored”, rekao je Spasojević.

Razlog više da roditelji što pre dođu sa prijavama je i podatak da je u ovu školu do sada pristiglo preko 120 molbi za upis dece koja teritorijano nisu sa područja škole.

“U skladu sa novim zakonom, rečeno im je da će deca biti sigurno upisana. Isto tako imamo negde oko 100 učenika na spisku koji smo dobili od grada da deca teritorijalno pripadaju našoj školi. Sva deca koja nam teritorijalno pripadaju biće, takođe, sigurno upisana”, naveo je Spasojević.

Spasojević podseća roditelje da budući prvaci treba da imaju dovoljno razvijene motoričke sposobnosti, da imaju osnovne higijenske navike koje znaju da obavljaju i, što je najvažnije, da svoju decu nauče strpljenju.

“A to je najbolje ako sede s njima i rade, tako će i dete provesti određeno vreme zajedno, do početka školske godine, do 40 minuta. U početku je dovoljno samo tridesetak minuta sedenja, a kasnije vreme povećavaju”, kazao je Spasojević.

Spasojević je preporučio roditeljima da povedu i decu prilikom dolaska u školu, kako bi se mališani upoznali sa budućim okruženjem u kojem će boraviti veliki deo dana od 1. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.