U Novu godinu bez alkohola i opijata

VIDEO K9: Tokom predstojećih praznika širom zemlje biće pojačane kontrole saobraćajne policije naročito kada je u pitanju alkoholisanost vozača i korišćenje opijata. Iz Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" apeluju na sve da umereno konzumiraju alkohol te podsećaju da je konzumiranje opijata strogo zabranjeno.

0
32

Nova godina je pred vratima, a mnogi sugrađani već su isplanirani gde će i kako će da je proslave.

Uz slavlje za neke po običaju i tradicijii ide i koja čašica više.

Upravo zbog preterane konzumacije alkohola, međutim, novu godinu takvi mogu i da unesreće, sebi i drugima, a najmanje što može da im sleduje jeste kazna, jer će i ovoga puta biti pojačane saobraćajne kontrole, podsećaju u Strukovnom udruženju policije “Dr Rudolf Arčibald Rajs”.

Osim alkohola strogo je zabranjeno konzumiranje narkotika i raznih vrtsa opijata.

Alkohol može da se konzumira u umerenim količinama, onoliko koliko čovekov metabolizam može da ga obradi, što podrazumeva jedno prosečno piće na svakih sat vremena, objašnjava Vladimir Džigurski iz ovog Udruženja.

Preterana upotreba alkohola i opijata često su uzrok svađa i tuča koje nisu retkost za Novu godinu kada se na jednom mestu okupi mnogo ljudi. Džigurski zato apeluje na građane da budu toleranti prema drugima i ne pribegavaju fizičkom nasilju kako bi rešili nesuglasice, koje, kako je naveo, vodi samo sudskim postupcima, kaznama, zatvorima i povredama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.