U Novom Sadu počelo Evropsko prvenstvo u sambou

VIDEO K9: Prvenstvo Evope za mlađe juniore, juniore i seniore u Sambou počelo je danas na novosadskom SPENS-u i trajaće do nedelje, 18. septembra.

0
10

U Novom Sadu je počelo Evropsko prvenstvo u sambou za kategorije mlađih juniora, juniora i seniora koji će nastupiti poslednjeg takmičarskog dana.

Prvog dana takmičenje je svečano otvoreno uz prisustvo najviših predstavnika Evropske sambo federacije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u sambou dodeljeno je Srbiji nakon odluke Međunarodne sambo federacija u martu da se manifestacija, zbog rata u Ukrajini, izmesti iz Rusije, gde je prvobitno trebalo da bude održano u Jekaterinburgu.

U kategoriji mlađi juniori učestvuju muški i ženski sportisti uzrasta od 16 do 18 godina, a juniorskoj konkurenciji su takmičari od 18 do 20 godina.

Seniorska takmičenja su organizovana i za muškarce i za žene u sambou i borbenom sambou.

Srbiju na ovom takmičenju predstavljaju 42 reprezentativca u svim uzrasnim kategorijama.

Prvog dana nastupa 15 naših mladih takmičara u 15 različitih težinskih kategorija.

Evropsko prvenstvo u sambou će na novosadskom SPENS-u trajati do 18. septembra.

Srbija je inače po drugi put domaćin Evropskog prvenstva u sambou, nakon Beograda 2006, dok je Novi Sad je bio domaćin Svetskog sambo prvenstva pre dve godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.