U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom

VIDEO K9: Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položeni su venci na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine u Novom Sadu, kao i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

0
344

Vence su položili predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, delegacija Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada, predstavnici Vojske Srbije i grada.

Polažući vence, predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić istakao je da se danas, na Dan pobede nad fašizmom, moramo setiti svih onih koji su doprineli tome da se zaustavi najveće zlo u ljudskoj istoriji, fašizam.

“Ne postoje mesta sa više simbolike od spomen obeležja onima koji su u borbi protiv fašizma dali i svoj život. Sigurno da danas civilizacija mora da zastane, da se osvrne na to šta donosi fašizam, šta takvo zlo donosi civilizaciji i ljudima uopšte. Novi Sad, kao grad mladosti, kao grad kulture, kao grad budućnosti, i ovim činom danas pokazuje da se seća žrtava, kao i da nam se takvo zlo nikada više ne bi ponovilo”, naveo je Jelušić.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja, na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.