U Novom Sadu, najlepšem gradu

VIDEO K9: Novi Sad, odnosno Južnobački okrug, posle Beogradskog okruga, imao je u 2020. godini najveći priliv stanovništva, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Zašto je Srpska Atina tako popularna za život i zašto je u njoj lepo živeti, pitali smo, njene stanovnike.

0
46

Novi Sad, posle Beograda, drugi je u Srbiji po prilivu stanovništva, a zanimljiv za život je upravo zato što pruža sve mogućnosti kvalitetnog i mirnog življenja.

Da je Novi Sad poželjan za život govori i podatak Republičkog zavoda za statistiku koji kaže da je u 2020. godini pored Beogradskog okruga, jedino Južno-bački okrug kome pripada Novi Sad, imao pozitivan migracioni saldo. 0018

Pored toga što je univerzitetski grad, Novi Sad nudi velike mogućnost za zaposlenje, a postao je vodeći IT centar u Srbiji. Drugo ime mu je Srspska Atina, baš zato što, uz prirodne lepote, ima bogato kuturno nasleđe i brojne kulturne sadržaje.

Petrovaradinska tvrđava, Dunav, crkve, mostovi, Fruška Gora, institucije kulture, široki bulevari i mogućnost da se svuda može stići peške i biciklom, privlače ljude da se dosele baš ovde. Ono što je možda i presudno, jeste mentalitet ljudi koji u njemu žive, jer je Novi Sad poznat po kulturnim, mirnim i pitomim građanima.

Zbog sveg bogatstva koje ga krasi, Novi Sad ove godine zaslužno nosi i titulu Evropske prestonice kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.