U Novom Sadu danas i sutra “Opens Youth Fair 2016”

Peti po redu regionalni Sajam omladinskog turizma "Opens Youth Fair 2016" biće održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti u Novom Sadu danas i sutra, 5. i 6. jula. Posetioci će oba dana festivala moći besplatno da uživaju u raznovrsnim sadržajima od 18 do 22 časa.

539

Na sajmu će se predstaviti festivali, klubovi, plesne grupe, sportske organizacije, neotkrivene atrakcije regiona, turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

Opens Youth Fair i ove godine ima sajamski i muzički deo. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, posetiocima će biti ponuđene i informacije o tome kako mogu postati učesnici projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije.

Pored izbora za najbolji štand, organizatori Opens Youth Fair-a najavili su nagradnu igru za posetioce, kao i Media Corner, gde će svi zainteresovani imati priliku da odigraju partiju društvene igre sa nekim od svojih omiljenih radijskih ili televizijskih voditelja, kao i da se sami oprobaju u ulozi novinara.

Drugog dana sajma u Kulturnom centru Novog Sada biće održana konferencija “Novi Sad Opening Doors”, posvećena inicijativi da Novi Sad osvoji titulu omladinske prestonice Evrope.

U muzičkom delu programa, na Trgu slobode za večeras u 21 čas najavljen je nastup solista, hora i orkestra Srpsko narodnog pozorišta koji će izvesti “Čarobnu frulu” Volfganga Amadeusa Mocarta. Publika će imati prilike da vidi i sastav iBenny Brickman Band iz Niša, koji izvode obrade džez, bluz i soul kompozicija, zatim post-rok bend Jambinai iz Južne Koreje i hip-hop sastav TBF, koji će nastupiti u 23,30 časova.

U sredu 6. jula, takođe na Trgu slobode, sa početkom u 20,30 časova nastupiće Frame Orkestra Lazara Novkova, Artan Lili najavljen je za 21,30, a Rundek Cargo Trio u 22,45 časova.

U Katoličkoj porti će, kao i prethodnih godina, biti održana manifestacija “Art Eco Market”, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine.

Detaljnije informacije o najavljenim programima mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici sajma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here