U Novom Sadu danas i sutra “Opens Youth Fair 2016”

Peti po redu regionalni Sajam omladinskog turizma "Opens Youth Fair 2016" biće održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti u Novom Sadu danas i sutra, 5. i 6. jula. Posetioci će oba dana festivala moći besplatno da uživaju u raznovrsnim sadržajima od 18 do 22 časa.

819

Na sajmu će se predstaviti festivali, klubovi, plesne grupe, sportske organizacije, neotkrivene atrakcije regiona, turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

Opens Youth Fair i ove godine ima sajamski i muzički deo. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, posetiocima će biti ponuđene i informacije o tome kako mogu postati učesnici projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije.

Pored izbora za najbolji štand, organizatori Opens Youth Fair-a najavili su nagradnu igru za posetioce, kao i Media Corner, gde će svi zainteresovani imati priliku da odigraju partiju društvene igre sa nekim od svojih omiljenih radijskih ili televizijskih voditelja, kao i da se sami oprobaju u ulozi novinara.

Drugog dana sajma u Kulturnom centru Novog Sada biće održana konferencija “Novi Sad Opening Doors”, posvećena inicijativi da Novi Sad osvoji titulu omladinske prestonice Evrope.

U muzičkom delu programa, na Trgu slobode za večeras u 21 čas najavljen je nastup solista, hora i orkestra Srpsko narodnog pozorišta koji će izvesti “Čarobnu frulu” Volfganga Amadeusa Mocarta. Publika će imati prilike da vidi i sastav iBenny Brickman Band iz Niša, koji izvode obrade džez, bluz i soul kompozicija, zatim post-rok bend Jambinai iz Južne Koreje i hip-hop sastav TBF, koji će nastupiti u 23,30 časova.

U sredu 6. jula, takođe na Trgu slobode, sa početkom u 20,30 časova nastupiće Frame Orkestra Lazara Novkova, Artan Lili najavljen je za 21,30, a Rundek Cargo Trio u 22,45 časova.

U Katoličkoj porti će, kao i prethodnih godina, biti održana manifestacija “Art Eco Market”, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine.

Detaljnije informacije o najavljenim programima mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici sajma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.