U NOVOM PAZARU SVE DO TEMELJA GORI

603

VIDEO K9: Smailbegovića han, jedan od najstarijih objekata u Novom Pazaru, izgoreo je sinoć u požaru koji je izbio oko 22 sata. Ovo je ujedno bila i prilika da se zapitamo kakvom opremom raspolažu naši vatrogasci i koliko su spremni da brzo i efikasno reaguju.

U Novom Pazaru sinoć je izgoreo Smailbegovića han, jedan od najstarijih objekata u Staroj čaršiji i koji je bio pod zaštitom države. Požar je izbio nešto posle 22 časa, a uzroci još nisu poznati. Zgaršite je obišao i gradonačelnik koji je rekao da u Novom Pazaru sve što se zapali mora do temelja da izgori jer vatrogasci ništa ne mogu da ugase.

Mahmutović je ovom prilikom javno pozvao Republiku Srbiju i pomoćnika ministra MUP-a i Sektora za vanredne situacije, da osposobi ovu službu u Novom Pazaru, jer kako kaže, lokalna samouprava tu nema mnogo nadležnosti.

Objekat se nalazi u blizini rijaseta Islamske zajednice u Srbiji, srednje škole, gimnazije i fakulteta državnog univerziteta. Vatra je buktala na sve strane i pretila da se proširi i na okolne objekte. Inače, ovaj kulturno istorijski objekat smešten je u Staroj čaršiji u Novom Pazaru i bio je pod zaštitom države. Iako ga je država „čuvala“ spomenik je bio u potpunosti zapušten a kafana, smeštena u prizemlju, poslednjih godina nije radila. Godinama se Smailbegovića han urušavao i predstavljao opasnost za prolaznike, obzirom da je smešten u srcu Stare čaršije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.