U nedelju svečano otvaranje deonice Obrenovac – Ljig

VIDEO K9: U nedelju će svećano biti otvorena deonica Koridora 11, Obrenovac - Ljig. Kako je najavljeno, putnici će zahvaljujući ovom autoputu od Beograda do Preljine stizati sat vremena brže nego ranije, a putovanje ka zapadnim delovima Srbije, crnogorskom primorju i istočnoj Bosni takođe će biti olakšano.

0
191

Spajanjem dela auto-puta od Obrenovca do Ljiga sa postojećim Ljig-Preljina 18. avgusta će zvanično za saobraćaj biti pušteno 103 kilometra Koridora 11.

Uz maksimalnu dozvoljenu brzinu do 130 km/h, ova saobraćajnica skratiće dužinu vožnje do Zlazibora ili Crne Gore za sat vremena.

Novi autoput koji povezuje Beograd sa Čačkom nosiće ime kneza Miloša Obrenovića, a u Ministarstvu građevinarstva ističu da će on omogućiti ravnomerni razvoj svih okolnih opština i privući kako domaće tako i strane investitore.

“Ono što je veoma važno jeste da se Čačak pozicionira tako da će biti centar svih autoputeva, odnosno autoputeva koji se ukrštaju u Čačku koridora 10 i koridora 11. Nastavak koridora 11 odnosno autoput Miloša Velikog ka Požegi koji je već krenuo tokom leta ove godine, od Preljine do Požege 31 kilometar i dalje razvoj dalje i nastavak prema Republici Srpskoj i prema Crnoj gori, odnosno prema Boljarima”, naveo je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Tokom leta očekuje se izgradnja autoputa Moravskog koridora, od Preljine do Pojata, tako da će, prema rečima Todorovića, Čačak biti kao mercedesov znak, na sredini tri puta, što za privredu tog grada predstavlja značajan potencijal koji je kako je kazao, već vidljiv.

Pored toga, otvaranje ove deonice je značajno za bezbednost saobraćaja u ovom regionu pošto će vozači većim delom konačno imati alternativu za Ibarsku magistralu, najveću saobraćajnu crnu tačku u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.