U nedelju Povorka tišine za zaštitu Dunava

Zbog nesavesti čoveka, zagađenja su svakodnevna. Na žalost, ekstremne situacije, kao crvena voda u Dunavu, podsetile su nas koliko zavisimo od njega i koliko je važno da ga zaštitimo.

416

Od kada smo bili svedoci crvene tečnosti koja se izlila iz kanalizacionih otpusta u Novom Sadu, čini se kao da smo postali svesniji koliko zagađujemo svoju okolinu. Upravo je Štrand mesto gde se u poslednje vreme sve češće održavaju akcije koje ukazuju na ovaj problem.

Kao akcija usmerena ka očuvanju ekosistema, nedavno je na Štrandu održana izložba Karavan za živi Dunav, koja je na zanimljiv i edukativan način Novosađane uputila na značaj ove reke, gde su mogli da se informišu o biljkama i životinjama koje ga naseljavaju, kako bi razvili svest o ekosistemima. Da smo svesni zagađenja govore u prilog i druge akcije koje slede.

Dokaz da je Novosađanima stalo do Dunava jeste i predstojeća Povorka tišine za zaštitu Dunava koja će biti održana u nedelju u 17:45 časova na Trgu slovode, odakle će krenuti ka Keju.

Tom prilikom biće organizovano potpisivanje peticija za izgradnju prečistača otpadnih voda na ispustima u Novom Sadu, a učesnici će u rukama nositi poruke zaštite reke kao i predloge šta građani mogu da urade da zaštite Dunav.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.