U nedelju novo volontersko čišćenje tvrđave

VIDEO K9: UGRIP u nedelju, 18. februara, nastavlja akciju čišćenja barutnih magacina na Petrovaradinskoj tvrđavi od smeća. Svi zainteresovani građani koji bi da učestvuju u čišćenju ovog novosadskog turističkog bisera, pozvani su da im se pridruže.

254

Sastanak volontera koji bi da pomognu da u humanitarnoj akciji čišćenja Tvrđave je u 10 sati iza Akademije umetnosti na Tvrđavi.

Ova akcija ima i humanitarni karakter, jer UGRIP učestvuje u prikupljanju sredstava za Jugoslava Berkovića kojem je neophodna operacija u Kijevu.

“To je ujedno i apel ljudima koji ne mogu da nam se pridruže našoj ekološkoj akciji gde pomažemo našoj Tvrđavi, da bar pomognu Berkoviću slanjem SMS poruke sa tekstom 110 na 3030. Mi smo sada na jednoj trećini čišćenja oboda Tvrđave. Oko dve trećine nam je ostalo još barutnih magacina što znači da je smeća za uklanjanje ostalo od sedam do maksimalno 10 tona u tim barutnim magacinima”, rekao je Leon Šurbanović iz UGRIP-a.

Na proleće će, prema njegovim rečima, biti organizovana velika akcija čišćenja smeća iz Provijantskog magacina i barutana kod Beogradske kapije gde se nalazi i najveća količina đubreta.

“Tu imamo neki ozbiljan udarac od prilike oko 50 tona. Tu moram da se pohvalim pošto je gradska Čistoća izašla u susret time što će nam dati kamione da odnesu đubre, da ne bismo našim kolima nosili kao što smo do sada preko 100 tona izneli iz podzemlja i nadzemlja Tvrđave Petrovaradin”, naveo je Šurbanović.

Motiv ovog udruženja da očisti nevidljive delove Tvrđave je adrenalin koji pruža podzemlje koje je, ističe Šurbanović, jedinstveno na zemaljskoj kugli.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.