U nedelju izložba pasa mešanaca

VIDEO K9: Četvrta Izložba pasa mešanaca u organizaciji Javno komunalnog preduzeća Zoohigijena i veterina biće održana u nedelju, 15. oktobra, na Štrandu. U toku su prijave pasa za ovu izložbu čiji je cilj promocija pasa mešanaca, podizanje svesti o dogovornom vlasništvu i udomljavanje kao način rešavanja problema napuštenih pasa.

0
916

Sama manifestacija vezana je za 4. oktobar, Dan zdravlja životinja i centralna je u oktobru koju organizuje Zoohigijena.

Pristižu i prijave za četvrtu po redu izložbu pasa mešanaca, kažu u ovom preduzeću, gde ističu važnost odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, ali i udomljavanju, kao jednoj od dobrih metoda rešavanja problema napuštenih pasa.

“U 9 sati će biti prijem pasa, do 10 sati i u deset će početi sama manifestacija izložbe. Biće tu još nekih pratećih sadržaja, ali to će biti iznenađenje za naše posetioce koji će doći taj dan na Štrand da se druže sa nama i sa mešancima i sa rasnim psima koji su napušteni od strane svojih vlasnika, a koji će tek naći sigurne udomitelje, odnosno ljude koji se odgovorno ponašaju prema kućnim ljubimcima”, rekao je Aleksandar Bursać, direktor JKP Zoohigijena i veterina.

Mešanci će se takmičiti u osam kategorija, a pobednik iz svake kategorije prolazi u finale pod nazivom „Ko je šmeker celog grada“ i takmiči se za prvu, drugu i treću “najkeru” izložbe.

Vlasnici koji prijavljuju pse za ovu izložbu, podsetio je Bursać, treba da ispune obaveze koje ova izložba nalaže

“Potrebno je za vašu kucu da bude, naravno, vakcinisana protiv besnila, da bude zdravstveno i higijenski zbrinuta na odgovarajući način i naravno da ponesete povodac i da za ponašanje vašeg ljubimca, naravno odgovarate”, rekao je Bursać. 

Predviđen je i bogat prateći program, naročito za najmlađe sugrađane, a na manifestaciju su pozvani pozvani su svi koji vole pse, a među izloženim mešancima naći će se i psi iz prihvatilišta Zoohigijene.

Akciju podržavaju brojna gradska preduzeća i čitav niz sponzora koji se priključuju akciji odgovornog vlasništva.

“Akcija koju na ovaj način pokušavamo da približimo našim sugrađanima i da odgovorno vlasništvo na još jedan način sagledamo iz drugih uglova tako da bismo što više približili i najmlađima šta je to odgovorno vlasništvo, šta je odgovorno ponašanje prema kućnom ljubimcu i kako da ovaj problem napuštenih kuca i maca na teritoriji grada Novog Sada počnemo da rešavamo na jedan uspešan način, svi zajedno”, naveo je direktor. 

Vlasnici svoje ljubimce za ovu izložbu, koja će u nedelju od 9 časova biti održana na gradskoj plaži „Štrand“ kod trećeg ulaza na špicu, mogu prijaviti do subote u 19 časova,a li će biti moguće i na sam dan izložbe.

Obrazac prijave moguće je skinuti sa facebook stranice JKP Zoohgijena i Veterina i sa njihovog sajta www.zoohigijenans.co.rs.

Ukoliko vremenski uslovi budu loši, izložba mešanaca biće održana u hali Novosadskog sajma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.