U nedelju izložba pasa mešanaca

VIDEO K9: U nedelju će na Štrandu biti održana peta po redu izlužbu pasa mešanaca u organizaciji Zoohigijene i veterine.

0
540

Izložba pasa mešanaca već tradicionalno izaziva veliko interesovanje posetilaca i izlagača, a na učeće na izložbo omogućeno je svim vrstama pasa, uključujući i invalidne, slepi ili gluve ljubimce, ističu organizatori.

“Kao i svake godine, tako i ove ćemo organizovati za nas jubilarnu petu izložbu pasa mešanaca u Novom Sadu sa pratećom manifestacijom. Biće jedna mala radionica, slikaonica za decu na samom prostoru gde će biti izložba. Biće različite kategorije, imaćemo 9 kategorija tako da svako može da se nađe od potencijalnih izlagača u nekoj od kategorija. Naravno da se mogu izvoditi i rasni psi, svi oni psi koji su napušteni, koji su udomljeni, koji su izgubili vlasnike, svi su dobrodošli”, rekao je Aleksandar Bursać, direktor JKP Zoohigijena i Veterina.

Izložbu na Štrandu Zoohigijena organizuje uz pomoć Kinološkog saveza Srbije, a o pobednicima u svim kategorijama odlučivaće žiri, koji će dodeliti i nagrade sponzora manifestacije.

“Tako da će biti sasvim adekvatni pehari namenjeni pobednicima po kategorijama. Takođe, pehari za prvo, drugo i treće mesto, odnosno “Najšmekeru Novog Sada 2018.” Od pobednika u kategorijama izabraćemo ta prva tri mesta, a svako drugo i treće mesto u okviru kategorije vlasnici i njihovi ljubimci će dobiti srebrne, odnosno bronzane medalje. Naš dugogodišnji sponzor fabrika za kućne ljubimce Premil je i za ovu izložbu pripremila bogate nagrade za pobednike po kategorijama u vidu hrane za kućne ljubimce”, naveo je Bursać.

Izlagači, kako je rekao, sa sobom moraju da ponesu važeću potvrdu o vakcinaciji protiv besnila, a tokom trajanja izložbe obaveza svih vlasnika je da svoje ljubimce drže na povocu, kako ne bi odgovarali za eventualnu štetu koju načini pas. Prihvatilište Zoohigijene i veterine nedeljno u proseku udomi desetak pasa, a taj broj će nakon uzlobe, kako se nadaju, biti i veći.

“Jedina novina u odnosu na prošlu godinu jeste ta da se prijavljivanje vrši elektronskim putem. Dakle, da bi sprečili gužvu i odlaganje početka izložbe ukinuli smo prijavljivanje na dan izložbe. Elektronski na sajtu, dovoljno je da se ukuca samo izložba pasa mešanaca Novi Sad 2018. i odmah ćete dobiti sve što vas zanima”, istakao je Bursać.

Na izložbi u nedelju se očekuje oko 100-inak izlagača, a uslučaju loših vremenskih prilika izložba će biti održana u hali Novosadskog sajma. Cilj ove manifestacije je, pre svega edukacija, ali i promocija udomljavanja pasa kao jednog od najlepših načina za pružanje pažnje psima u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.