U nedelju izbori u mesnim zajednicama

VIDEO K9: Za nedelju, 16. jula, raspisani su izbori za članove saveta 25 mesnih zajednica sa teritorije Grada. Brojni sugrađani, međutim, još uvek ne znaju za predstojeće izbore, smatraju u Udruženju građana Centar Petrovaradin, koje je pozvalo je glasače da u nedelju u što većem broju izađu na birališta.

0
1391

U razgovoru s meštanima Petrovaradina, koji inače danas obeležavaju svoju slavu Petrovdan, saznali smo da većina nije obaveštena o izborima, iako mnogi imaju velika očekivanja od mesne zajednice.

Da su izbori za sastav mesnih zajednica bitni, smatraju u Udruženju Centar Petrovaradin, jer kako kažu, saveti treba da rade u korist građana i mesta, a građani su tu da odaberu sastav saveta.

“Molim i pozivam sve građane da izađu, da pokažu da im je njihova Mesna zajednica, njihovo mesto, Petrovaradincima, da je Petrovaradin važan i bitan. Da izađu u nedelju od 7 časova ujutru, do 20 da glasaju. Izbori će biti održani na tri mesta, ovde u Mesnoj zajednici, u našoj velikoj školi i u maloj školi”, rekla je Mira Mirković iz Centra Petrovaradin.

Uloga građana u lokalnim izborima je izuzetno velika. Oni moraju biti upućeni u dešavanja, biti deo saveta mesne zajednice i znati šta se dešava, navela je Mirković i najavila tribinu na tu temu koja će biti održana u četvrtak, 13. jula.

“Sutra, 13. jula u 19 časova, Centar Petrovaradin i ja vas pozivamo da dođete ovde u Mesnu zajednicu. Mi ćemo držati jednu tribinu sa temom uloga građana u lokalnim izborima. Dođite, sve ćete znati i sve ću vam reći. Na kraju krajeva, dođite da se vidimo, da se upoznamo, ako me ne znate do sada. Treba da dođete, treba da izađete, treba da glasate. Ovo nam je prilika da pokažemo da je Petrovaradin naš, jer Petrovaradin jeste naš, nas građana, ne treba da bude partijski”, navela je Mirković.

Izbori u 25 mesnih zajednica na području Novog Sada biće održani u nedelju u periodu od 7 do 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.