U nedelju besplatni pregledi u KCV

VIDEO K9: Sugrađani će u nedelju biti u prilici da besplatno kontrolišu svoje zdravlje u Kliničkom centru Vojvodina. Ovakvi pregledi, prema nalogu Ministarstva zdravlja, obavljaće se svake treće nedelje u mesecu, u cilju preventivne kontrole zdravlja građana i kako bi eventualna oboljenja bila otkrivena što ranije.

0
320

Klinički centar Vojvodine u nedelju, 17. septembra, organizuje prvo sprovođenje pregleda za građane, prema nalogu Ministarstva zdravlja RS.

Pregledi će biti vršeni na specijalističkoj Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine, Odeljenje ortopedije, ambulante 9, 10, 11, u periodu od 8 do 16 časova.

Ovi pregledi će obuhvatiti merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, telesne mase i ispitavanje stepena uhranjenosti, a istovremeno će biti načinjeni i elektrokardiografski zapisi srca (EKG).

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je pre nekoliko dana najavio da će se u kliničkim centrima i opštim bolnicama u Srbiji od 17. septembra jednom mesečno organizovati besplatni lekarski pregledi za sve građane, bilo da imaju ili nemaju zdravstvenu knjižicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.