U Nedelji kineskog filma

VIDEO K9: Osim večerašnje, ljubitelji kineske kinematografije u Novom Sadu imaće priliku da pogledaju još dve projekcije u okviru manifestacije "Nedelja kineskog filma u Srbiji".

0
12

U našem gradu je treći dan manifestacije “Nedelja kineskog filma u Srbiji” koja se u Novom Sadu održava od 19. do 24. maja, a u Beogradu od 18. do 22.

Ljubitelji sedme umetnosti projekcije mogu besplatno da prate u Kulturnoj stanici “Eđšeg” od 19 časova, a svih pet festivalskih ostvarenja su iz prošlogodišnje produkcije. Do sada su prikazani filmovi “Čangan”, animacija u režiji Sije Đunvei/ Cou Đing, “Apoteoza bogova: Kraljevstvo oluja” reditelja Vua Eršana i večerašnji “Oktagon” Vanga Baođijang. Sutra je na programu projekcija filma “Uspavana među zvezdama” rediteljskog dvojca Cui Žuia i Liu Sijanga i u petak ostavarenje “Volim te” Hana Tinga koje će zatvoriti manifestaciju.

Zahvaljujući ubrzanoj međunarodnoj saradnji Kine, Festival kineskog filma prošle godine je održan u 20 zemalja na četiri kontinenta, pružajući mogućnost boljeg upoznavanja ove zemlje preko filmske umetnosti.

Manifestaciju “Nedelja kineskog filma u Srbiji” podržali su Nacionalna filmska administracija Kine i ambasada ove zemlje u Srbiji, Ministarstvo kulture Srbije, Kineski filmski kanal, Filmski centar Srbije i Kineski kulturni centar u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.