U nedelji Crvenog krsta

VIDEO K9: U toku je Nedelja Crvenog krsta koja je počela 8. maja, na Dan Crvenog krsta koji 190 nacionalnih društava, u 190 država obeležavaju na dan rođenja osnivača ove svetske humanitarne organizacije, Anri Dinana.

0
20

Nedelju Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, gradska Organizacija Crvenog krsta u Novom Sadu, sa sedištem u Pionirskoj 12, obeležava pojačanim aktivnostima.

U narednom periodu, istakao je Lazić, Organizaciju Crvenog krsta Novog Sada očekuje održavanje Skupštine, ali i druge aktivnosti.

Lazić je podsetio da njihovi volonteri i danas pomažu građanima na punktu za imunizaciju u Hali 1 Novosadskog sajma, gde su prisutni od 20. januara.

Ovo su, kako je naveo, samo neke aktivnosti kojeće Crveni krst Novi Sad obavljati uz one redovne, poput pripreme hrane u narodnim kuhinjama ili predavanja kojima edukuju učenike u osnovnim i srednjim školama u oblastima programa prevencije trgovine ljudima, programa promocije humanih vrednosti, kao i aktivnostima vezanim za obuku u pružanju prve pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.