U misiji nenasilne kulture mira

VIDEO K9: U Novom sadu danas je otvorena izložba međunarodnog konkursa "Umetnost za novu nenasilnu kulturu mira" u organizaciji Fondacije Matica mira Novi Sad.

0
89

Izložba međunarodnog konkursa “Umetnost za novu nenasilnu kulturu mira”, uz četvorojezični katalog izložbe, svečano je otvorena u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu.

O pobednicima konkursa, vitezovima umetnosti nove nenasilne kulture mira, odlučivao je petočlani žiri, naveo je Vojislav Dević, upravitelj Fondacije Matica mira Novi Sad.

Nagrađeni su radovi umetnica iz Meksika, prvi i treći, a drugi nagrađn je rad umetnice iz Jermenije.

Projekat su podržali Gradska uprava za kulturu i brojni sponzori, naveo je Dević. Glavni cilj ovog konkursa bio je da probude svest umetnika i same umetnosti kako bi ponudila svoju viziju sveta u kome danas, kako je rekao, vladaju nauka, farmaceutika, bankarstvo i drugi, dok je umetnost skrajnuta i svedena na nivo ekscesa i zabavnog remetilačkog faktora.

Nakon otvaranja izložbe i dodele nagrada, održan je i okrugli sto te organizovano potpisivanje Manifesta respektabilne umetnosti nove nenasilne kulture mira.

Ovo je, kako je rekao, samo prva u nizu izložbi po konkursima koje će organizovati u narednom periodu i u drugim oblastima umetnosti, ali sa istim ciljem i porukom širenja misije nenasilne kulture mira.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.