U maju 1. Agro sajam “Zlatibor 2024”

VIDEO K9: Na Zlatiboru će, početkom maja, biti održan prvi Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma.

0
30

Opština Čajetina i Zlatiborski eko agrar organizuju Prvi sajam poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024“  na više lokacija u centru Zlatibora, koji će predstavljati jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja, umrežavanje i davanje značajnog doprinosa razvoju poljoprivrede u regionu.

Agro sajam Zlatibor je zamišljen da bude koristan širokoj publici, poljoprivrednicima, savetodavcima, naučnicima iz oblasti poljoprivrede kao i svima zaiteresovanima za distribuciju i kupovinu poljoprivrednih proizvoda.

Sajam će se odvijati u tri celine, naglasio je Marić: Izložbeno-prodajni deo biće postavljen na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde će biti predstavljene poljoprivredno-savetodavne službe iz cele Srbije kao i proizvođači koje oni preporučuju. Edukativni sajma će se odvijati u Inovacionom biznis centru Zlatibor, dok će glavni adut ove manifestacije, izložba poljoprivredne mehanizacije, biti otvorena u neposrednoj blizini Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

Zlatiborski eko agrar je odnedavno bogatiji za ogranak pod nazivom Agro sajam koji je specijalizovan za organizaciju događaja u oblasti poljoprivrede i turizma poput Pršutijade, Rakijade i sličnih manifestacija karakterističnih za zlatiborski kraj.

Direktor „Zlatiborskog eko agrara“, Marko Marić, je posebno istakao da je edukacija poljoprivrednika sve značajniji osnov uspešnog bavljenja ovom privrednom granom i taj segment je neodvojiv od onoga što Eko agrar uobičajeno radi.
 
„Insistiramo na primeni nauke u praksi u cilju podizanja prinosa i bolje ekonomičnosti na gazdinstvima. Sve edukacije se odvijaju sa naglaskom na uslove poslovanja u našem kraju, u brdsko-planinskom području, i kao što smo prošle godine održali veliki broj predavanja za poljoprivrednike, istim tempom nastavljamo i u ovoj godini. Prvu narednu edukaciju ćemo realizovati u saradnji sa Centrom za ispitivanje namirnica sa kojim nameravamo da organizujemo i jednu školu u kojoj će se izlagači sa smotre suvomesnatih proizvoda edukovati na koji način su njihovi proizvodi ocenjivani i kako su kategorisani, kako bi znali kako da u budućnosti još više unaprede nivo kvaliteta svojih proizvoda“ zaključio je Marko Marić.

Prvi Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma opština Čajetina i Zlatiborski eko agrar organizuju od 10. do 12. maja, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.