U Mađarsku samo uz karantin

VIDEO K9: Mađarska vlada objavila je da ponovo uvodi restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije korona virusom smatra umerenom ili visokom. To uključuje i Srbiju, koja ulazi u kategoriju zemalja sa umerenom zarazom i čijim državljanima se uvodi dvonedeljni karantin.

0
13

Mađarska vlada ponovo uvodi restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije korona virusom smatra umerenom ili visokom, a to uključuje i Srbiju.

Zemlje će biti svrstane u “crvenu” i “žutu” kategoriju. Mađari i stranci koji dolaze iz zemalja koje pripadaju “žutoj” kategoriji, gde su uključeni, između ostalih, Bugarska, Portugal, Rumunija, Švedska, Britanija, Rusija, Srbija, Japan, Kina i SAD, moraće da idu u karantin na dve nedelje, ali će moći da izađu iz karantina ako budu dobili negativan test na virus, jedan u slučaju Mađara, dva negativna u razmaku od 48 sati za strance.

Iz zemalja u “crvenoj kategoriji” će biti dozvoljen samo ulazak mađarskih državljana. U te zemlje su uključeni Albanija, Ukrajina, Belorusija, takoreći cela Azija, Afrika i Južna i Centralna Amerika.

Mađarski državljani koji dođu iz tih zemalja moraće da budu u karantinu dve nedelje, ali će moći da izađu ranije ako dobiju dva negativna rezultata na virus u razmaku od 48 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.