U koje vreme su posete u Kliničkom centru Vojvodine?

VIDEO K9: Kada su posete u Kliničkom centru Vojvodine? Ovo se zapitala se naša sugrađanka Biljana Pukarica kada je juče u dva sata poslepodne želela da poseti svog oca u bolnici na gastroeterološkom odeljenju, a kada su joj zdravstveni radnici rekli da je poseta u tri sata.

3498

Biljana Pukarica iz Novog Sada našla se u nepovoljnom položaju kada, zbog kako kaže ova naša sugrađanka, neadekvatnih informacija zdravstvenih radnika, nije mogla da poseti svog oca koji je prethodne noći primljen na gastroenterološko odeljenje Kliničkog centra Vojvodine.

“S obzirom da je državni praznik, sinoćnja smena nam je rekla da možemo i danas da dođemo od dva do četiri. Kada smo došli, obezbeđenje nas nije pustilo sa obrazloženjem da svi spratovi dozvoljavaju posete osim trećeg, gde je gastroenerološko odeljenje, jer glavna sestra nije dobila takvu informaciju. Tako da stojimo sat vremena napolju i čekamo da vidimo našeg pacijenta”, ispričala je Biljana Pukarica.
Kao glavni problem Biljana navodi neljubaznost i neprofesionalnost zdravstvenih radnika. Osim toga, kaže da nije jedina koja se našla u takvoj situaciji, već da ima mnogo takvih i sličnih primera.
“Recimo, kada ljudi dolaze odnekud sa strane, pa su putovali, ili je napolju jako hladno, ali ne mogu da uđu unutra. Znači, sedimo napolju na klupi i čekamo sat vremena. Mislim nezgodno je jako kada su neusklađene informacije. Ko je kriv, ko nije kriv, ne znam,”, kazala je Pukarica.
U Poliklinici nisu želeli da daju izjave za Kanal9, a, kako su nam u telefonskom razgovoru objasnili, posete na gastroenterološkom odeljenju su svakog dana od 15 do 16 sati, osim četvrtkom i nedeljom kada su posete od 14 do 16, a kako je juče bila sreda, poseta je bila od 15 sati, bez obzira što je bio državni praznik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.