U KCV trenutno 77 obolelih

Bolnice u Vojvodini u protekla 24 sata napustilo je još 25 pacijenata, tako da je nastavljen trend smanjenja broja obolelih od virusa korona u pokrajini.

10

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno se leči 77 pacijenata inficiranih Covid 19 virusom, a u Opštoj bolnici u Pančevu 129 obolelih.

Od toga se u KCV na mehaničkoj ventilaciji nalazi devet, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 117, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent.

Prema podacima objavljenim sinoć na sajtu covid19.rs i čiji je izvor Institut “Batut”, u Vojvodini je 598 zaraženih virusom korona, od kojih je 100 u Novom Sadu.

Uprkos višednevnom kontinuiranom padu broja obolelih od Covid 19 infekcije, Pokrajinski Krizni štab apeluje na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.