U KCV prva žrtva korona virusa, preminuo muškarac iz Kiknde

VIDEO K9: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je naredbu o proglašenju epidemije u Srbiji izazvanu virusom korona. U 18 časova u našoj zemlji registrovano je 135 osoba sa potvrđenim virusom kovid 19, što je za 17 više u odnosu na izveštaj jutros u 8 časova. U Kliničkom centru Vojvodine od 7 zaraženih pacijenata koji su na lečenju, u popodnevnim časovima preminuo je pedesetdevetogodišnji muškarac iz Kikinde.

0
52

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine hospitalizovano je sedam pacijenata kod kojih je dokazana korona virusna infekcija, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

“I dalje troje od njih su su u veoma teškom opštem stanju priključeno na aparate za veštačko disanje, dok su ostali pacijenti u zadovoljavajućem opštem stanju”, rekla je Vesna Turkulov, upravnica Klinike za infektivne bolesti KCV.

Ona je još jednom podsetila građane da se pridržavaju mera prevencije, naročito starije od 65 godina i one koji su u obavezi samoizolacije.

Turkulov jе još jеdnom upozorila na važnost održavanja ličnе higijеnе, što čеšćеg pranja ruku sapunom i tеčnom vodom, svođеnja socijalnih kontakata na minimum, kao i na boravak u prostorijama sa što manjе ljudi, uz odstojanja od najmanjе dva mеtra.

Podsetimo, Pokrajinska vlada je pre dva dana naložila Direkciji za robne rezerve AP Vojvodine da isporuči 17.800 litara tečnog sapuna ustanovama čiji je osnivač AP Vojvodina u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda te donela rešenje da se obezbedi dodatnih 12.000 litara koncentrisanog sredstva za dezinfekciju za potrebe zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.