U KCV 35 obolelih od Covid 19

Broj novoobolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, kaoe i broj pacijenata koji se od te infekcije leče u zdravstvenim ustanovama u pokrajini.

11

U Kliničkom centru Vojvodine u ovom trenutku leči 35, a u Opštoj bolnici u Pančevu 77 pacijenata. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena 2, a u pančevačkoj bolnici 1 pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom, nalazi se 39, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 31 pacijent. Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid 19 infekcije leči se sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

Iz Pokrajinskog kriznog štaba je saopšteno da se, u cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih i konačnog suzbijanja epidemije virusa Covid 19, na teritoriji cele Vojvodine, a posebno u južnom Banatu i dalje se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.