U kanistere do 60 litara goriva

VIDEO K9: Poljoprivrednici će moći u kanistere da sipaju do 60 litara goriva, saopšteno je iz Vlade Srbije koja je donela i odluku da sirovo ulje od semena suncokreta bude izuzeto od zabrane izvoza.

0
34

Izmenjenom Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da se isporuka omogućeno je da, osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanje u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara, odlučeno je danas na sednici Vlade Srbije.

Na ovaj način omogućeno je, pre svega, poljoprivrednicima da nastave nesmetano obavljanje poslova poljoprivrednim mašinama.

Na sednici je usvojena i izmena Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Takođe je odlučeno i da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz doda i rafinisano suncokretovo ulje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.